• SUKHI
  • HJÆLP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • INSPIRATION
Sådan laver et kugletæppe

At lave et feltkugle tæppe kræver spektakulære evner. Disse evner skal være blandet med tålmodighed og lidenskab.

sådan laver et kugletæppe-sukhi

Vidste du at vores hold i Nepal, forsigtigt ruller tusinder af feltkugler ved hånden? Vi synes resultaterne taler for dem selv.

Vores nepalesiske vævere modtager kun fair lønninger, for det meste to til tre gange standardindkomsten for området. De arbejder i små butikker og mange af dem, har små børn.

Den fleksible natur af deres arbejde, er en perfekt mulighed for unge mødre. Det betyder at de kan arbejde hjemmefra, og tage sig af deres familier.

Hver feltkugles rejse

Vil du have mulighed for at sætte pris på det arbejde, og omsorg som går ind i hvert eneste tæppe? Så vil vi gerne tilbyde dig at se denne video.

Vores hold ruller blidt ved hånden, hver våde uldkugle, over området med sæbe. En vigtig del af processen er, at blive ved med at rulle og rengøre kuglen. På denn måde skrumper kuglen, og får den rette form.

Når en uldkugle er færdig, bliver den placeret i koldt og renset. Denne process fortsætter… indtil der er nok feltkugler, til at lave et tæppe.

Naturligt soltørret uld

I det næste stadie bliver feltkuglerne placeret i solen, hvor de skal ligge til tørre. Når de er helt tørre, begynder den yderst tidskrævende og detaljeorienterede syproces. Det kan tage op til 10,000 små feltkugler at bygge et enkelt fantastisk tæppe.

Der indgår enorme mængder detalje og håndværk, i hvert eneste Sukhi feltkugle tæppe. Dette er hvorfor disse tæpper, er intet mindre end smukke stykker kunst.