• SUKHI
  • HJÆLP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • INSPIRATION
Rengøringsinstruktioner

Rotér:

Glem ikke at rotere uldtæpper. Dette bør gøres mindst hver 6. måned. Når du roterer uld tæpper garanterer du at de slides jævnt.

Støvsugning:

Når du modtager dit tæppe, bør du give det en god støvsugning med det samme. Dette forsikrer at der ingen løse partikler er.

Du bør støvsuge dit tæppe regelmæssigt. Dette forhindrer støv og skidt fra at ophobe sig. Det tæppe er delikat og bør passes godt på. Hvis du støvsuger det nu og da, kan det holde i mange år.

Har du fjernet alt det løse skidt? Super. Nu bør du vådgøre dit tæppe.

Pletter på uldtæpper

Der er mange måder at rengøre, og fjerne pletter fra uldtæpper. Hver metode hævder at være den bedste.

Vi gør brug af den følgende måde. Tag dit tæppe udendørs og skyl det med vandslangen. Tag så en svamp og skrub det blidt med vaskemiddel i vand.

Når du er færdigt, skyller du blot sæben af tæppet. Hver sikker på at al sæben er væk.

Tør dit tæppe med det samme.

Uld tæpper kræver en hurtig tørring, så vær sikker på du fjerner al fugt fra tæppet, ved at presse det ud. Du kan hænge det til tørre i solen. Ligegyldigt hvad du gør, bør du undgå én ting; put aldrig uld i tørretumbleren.

Sådan forhindrer du længerevarende pletter

Her er hvad der fungerer bedst; behandl pletter og spild så snart de forekommer.

Eddike i vand klarer det for det meste.

Skrub aldrig på dit tæppe. Når du skrubber presser du bare pletter dybere ned i tekstilet.

Du kan også bruge tør skum tæpperens. Dette fjerne pletter og skidt fra uldtæpper. Men vær forsigtig med andre tæpperens produkter. De kan skade tæppet.

Er du ikke sikker på hvordan du bør fjerne pletter fra dit tæppe? Du kan også få hjælp af en professionel. Dette gælder især for pletter af blæk, maling og indtørret vin og pletter fra kæledyr.