• SUKHI
  • HJÆLP
  • KONTO
  • Ønskeliste
  • KURV
  • INSPIRATION
Om moderne orientalske tæpper

Orientalske tæpper er kendt for deres holdbarhed og skønhed. Og sådan har det været i hundredvis af år. I forhistoriske tider har orientalske tæpper været regnet blandtverdens mest skattede ejendele. Blot et fåtal af ting har sådan et omdømme!

Derfor elsker vi orientalske tæpper

Orientalske tæpper kommer fra Indien, Tyrkiet, Persien, Nepal og andre regioner. Denne imponerende tæppetradition har stået sin prøve igennem tiden. Sukhi er stolt af at bygge videre på denne arv.

Der er noget varmt og overdådigtover orientalske tæpper. Godt håndværk ligger til grund for dem.Derfor er det i praksis funktionelle kunstværker. Sådan en investering vil blot stige i værdi med tiden.

Historien bag håndlavede tæpper

Traditionen med atfremstille håndlavede tæpper i Indien går flere hundrede år tilbage. De mest komplekse tæpper blev vævet i Mogulriget. Med tiden har indiske tæpper udviklet en særegen stil og personlighed.

Indiske tæpper har i dag sammenvævede mønstre og blomstermotiver. Og så byder de på et spektrum af intense farver. Der er lagt stor vægt på at vælge de rette materialer, farver og væveteknikker.

Slutresultatet er et levende og komplekst design med et umiskendeligt præg. Tæpperne vil gøre sig godt i et hvilket som helst hjem.

Historien-bag-håndlavede-orientalske-tæpper

Orientalske tæpper med Sukhi-præg

Sukhis indiske tæpper er fremstillet af naturlige og bæredygtige materialer. De er produceret med brug af naturlige farvestoffer og holdbart garn. Og hvad bidrager ydermere til deres appeal? At de bæredygtige tæpper understøtter vores håndværkeres liv.

Forskellene mellem håndknyttede og håndtuftede tæpper

Sukhis håndværkere fremstiller både håndknyttede og håndtuftede tæpper med stolthed. De to tæppetyper har hver deres særegne charme. Begge bliver værdsat for deres skønhed. Men begge har et helt unikt udseende og en særlig fornemmelse. Lad os forklare.

Forskellene-mellem-håndknyttede-og-håndtuftede-tæpper

Håndknyttede orientalske tæpper

Man siger, at håndknyttede, orientalske tæpper er de smukkeste af alle tæpper! Det giver mening, eftersom disse tæpper er ekstremt komplekse. At lære knytteteknikken kræver både ekspertise og talent. At fremstille dem i hånden er en tidskrævende proces.

Et håndknyttet tæppe er i sandhed et kunstværk. Tæpperne er oplagte arvestykker, der går i arv i familien fra generation til generation.

Håndknyttede-orientalske-tæpper

Håndtuftede orientalske tæpper

Håndtuftede tæpper er også smukke, men de er knap så arbejdskrævende. Det afspejles i prisen. Dermed er de en perfekt mulighed for folk, der ikke har mulighed for at investere i et håndknyttet tæppe.

Sukhis to tæppetyper er imponerende holdbare og utroligt smukke. Med den rette pleje vil alle vores orientalske tæpper holde mange år fremover.

Kig grundigt på begge, og vælg din foretrukne type ud fra budget og håndværksteknik. Vi er sikre på, at du tager den rette beslutning.

Håndtuftede-orientalske-tæpper

Orientalske tæpper kræver ekstraordinære materialer

Sukhis bruger kun de fineste, sundeste og mest bæredygtige materialer. Jo højere materialekvalitet, jo højere kvalitet får tæppet. Det er en vigtig kendsgerning, som vi altid har for øje.

Vi anvender den højeste kvalitet, når det gælder uld og bambussilke. Forskellen er nem at mærke.

Bambussilke giver vores tæpper en betagende glans. Det er en nyere form for silke, hvis popularitet er hurtigt voksende. Det er meget mere miljøvenligt og bæredygtigt end andre alternativer.

Bambus kan vokse21 meter på bare ét år. Og bambus er ikke særligtressourcekrævende. Traditionel silke bliver høstet af silkeormen. Men bambussilke kræver ikke brug af insekter. Det har mange fremragende egenskaber, så det er med glæde, at vi byder denne miljøvenlige tilgang velkommen.

Orientalske-tæpper-kræver-ekstraordinære-materialer

Vores hold af talentfulde håndværkere

Vores mål hos Sukhi er at levere det allerbedste til dig. Sukhis håndværkere er uovertrufne. De viser gang på gang, at de er eksperter indenfor deres felt.

Kompleksiteten af deres designs afslører straks deres talent. Vi opfordrer dig til at nærstudere vores forskellige tæppedesigns. Det er den bedste måde at gå i dybden og virkelig bemærke vores håndværkeres evner.

Vores-hold-af-talentfulde-håndværkere

KPSI og vævningskvalitet

Du vil opdage, at Sukhis håndlavede tæpper har en høj KPSI. På engelsk er KPSI forkortelsen for "Knot Per Square Inch", der kan oversættes til "knuder per kvadrattomme". Antal knuder er en tydelig indikator for vævningens kvalitet, og knudetætheden bliver typisk målt med KPSI. Du kan se tæppets KPSI på bagsiden. Det er et af de vigtigste områder.

Vi bruger et system til kvalitetsvurdering, der inkorporerer to måleenheder. Det ene angiver antallet af knuder i 9/10 af en tomme målt i tæppets vidde. Det andet angiver antallet af knuder i 4 1/2 tommer målt i tæppets længde.

Dette indikerer vores optagethed af kvalitet. Sukhis tæpper scorer 10/10, når det gælder kvalitet. Tæpperne har på imponerende vis 100 knuder per kvadrattomme. Det giver hele 155.000 knuder per kvadratmeter. Vores vævere arbejder hårdt for at skabe så imponerende et resultat.

KPSI-og-vævningskvalitet

Den mørke side og den lyse side af et tæppe

Et håndlavet orientalsk tæppe har en såkaldt "lys" side. Det har også en "mørk" side.

Lad os forklare: Fibre bliver lagt i en præcis vinkel. Det betyder, at fibrene vil enten reflektere eller absorbere lyset. Det er et skønt syn! Dit tæppes farver vil fremstå flere nuancer mørkere eller lysere alt efter, hvor du står.

Vi sætter en stor ære i vores håndværksmæssige høje niveau. Det afspejler sig i hvert eneste tæppe.

Den-mørke-side-og-den-lyse-side-af-et-tæppe

Hvad er luvretning, og hvorfor er det betydningsfuldt?

Når du fører hånden over et tæppes fibre, hvad mærker du så? Det er luvretningen. Føles det blødt? Så mærker du tæppets mørke side. Hvis tæppet føles mere ru, mærker du den lyse side.

Du behøver slet ikke at mærke forskellen, men kan også bare kigge på tæppet. Vi anbefaler, at du forholder dig til luvretningen, når du skal placere tæppet. Virker dit værelsemørkt? Så kan du oplagt placere tæppets lyse side mod indgangen. Det er én af indretningsarkitekternes værdifulde hemmeligheder. Det gør en stor forskel.