• SUKHI
  • HJÆLP
  • Konto
  • Ønskeliste
  • KURV
  • INSPIRATION
Fremstilling af chunky uldtæpper og strikkede uldtæpper

Fænomenalt håndværk, uld af højeste kvalitet og kærlighed. Disse tre elementer er opskriften bage Sukhis tykke og rare tæpper.

Prøv bare at betræde et af disse tæpper. Så vil du straks fornemme dets varme og stoflige kompleksitet. Vendbare tæpper som disse er skabt til at kunne holde i mange årtier.

Et enkelt blik på et Sukhi-tæppe vil afsløre en hel verden af kompleksitet. At fremstille et chunky uldtæppe eller et strikket uldtæppe er en investering i tid og passion. Lad os kigge nærmere på denne ædle, gamle tæppefremstillingsproces.

Trin 1: uldgarn af verdens bedste kvalitet

Lækker uld er en forudsætning for at lave et rigtig godt uldtæppe. Hos Sukhi er vi forhippede på kun at anvende råmaterialer af den fineste kvalitet. Vores håndværkere behøver nemlig det allerbedste for at skabe deres magiske resultater!

Vores chunky uldtæpper og strikkede uldtæpper er lavet af utroligt tyk og lækker uld fra New Zealand. Ulden er allergivenlig og antibakteriel.

Det kræver en del forarbejde at få det bedste ud af den rene uld. Først skal det kartes og børstes, før det bliver spundet til blødt uldgarn. Vores garn spindes i hånden. Det gør det særligt holdbart og blødt.

Vores håndværkere filter garnet manuelt med brug af sæbevand. Processen øger holdbarheden og mindsker risikoen for fnugdannelse. Dernæst kommer garnet i koldt vand, hvorefter det bliver omhyggeligt skyllet.

Trin 2: enorme strikkepinde

Lad os se nærmere på andet trin i tæppefremstillingsprocessen. Vores talentfulde håndværkere bruger enorme strikkepinde! Det skal til, for at man kan lave en passende maskestørrelse til de tætstrikkede uldtæpper. Du vil hurtigt opdage, at disse håndlavede tæpper er utroligt holdbare.

Trin 3: slå masker op

Nu skal vores håndværkere begynde at slå masker op. De tager garnnøglet og finder enden. Når man slår en maske op, skal man lave en løkke, som om at man vil binde en knude. Løkken sættes på en strikkepind, og man strammer til, så den

Trin 4: strikkeprocessen

Så skal der strikkes! Den anvendte teknik minder meget om den strikkemetode, du sikkert allerede kender. Men der er bogstaveligt talt en stor forskel: Strikkepindene må siges at være gigantiske. Det er mange gange større end normale strikkepinde.

Trin 5: luk masker af

Strikkepinden med alle maskerne holdes i den venstre hånd. Når man begynder at lukke af, skal man have to masker på den højre pind. Sukhis håndværkere strikker først to masker. Så lader de den første maske glide over nummer to. På denne måde bliver masken lukket af.

Trin 6: strik på ny

Dernæst strikker vores håndværkere endnu en maske, hvorefter de kan lukke den forrige maske af. Og sådan fortsætter de, indtil de når enden af pinden. Til slut er der blot en enkelt maske tilbage på den højre pind.

Trin 7: garnet brydes

Nu skal garnet brydes. Det betyder, at håndværkerne lader en garnende være, der måler godt og vel en armslængde. Garnenden trækkes gennem den allersidste maske.

Sammenlign vores chunky uldtæpper med vores håndstrikkede tæpper

Begge tæppetyper er fantastiske! Som en vigtig forskel er vores chunky uldtæpper dog betydeligt tykkere end vores håndstrikkede tæpper. Uldgarnets imponerende tykkelse giver tæppet en visuel kompleksitet og en stor tiltrækningskraft.

Vores medarbejdere får virkelig mulighed for at demonstrere deres håndværksmæssige evner. Tykkelsen på vores chunky tæpper gør dem særligt levende og giver dem en ekstra dimension.

De forskellige strikketeknikker, som anvendes til de chunky tæpper og de strikkede uldtæpper, er meget tydelige. De forskellige strikkemønstre kan ses med det blotte øje.

De to tæppetyper adskiller sig også på anden vis. De strikkede uldtæpper er lidt stærkere. De chunky uldtæpper er blødere og lidt løsere.

Vores dygtige håndværkere skaber rektangulære tæpper i en imponerende vifte af farver. Hvert eneste Sukhi-tæppe er et helt unikt kunstværk. Det er skabt med passion og kærlighed af en mesterlig håndværker.

Efter bare ét blik eller én berøring vil andre tæpper aldrig være tilstrækkelige for dig.