At vælge et tæppe til et rum kan være en stor opgave, der let gå galt, og det forkerte valg, kan være med til at ødelægge hele stemningen og udtrykket i rummet. Valg af det rigtige materiale, kan oplyse og løfte æstetikken i rummet. Dette skyldes simpelthen, at et tæppe, er et stort designelement, der dækker det meste af gulvfladen i et rum og mere eller mindre indstiller det visuelle humør. Evaluering af dine muligheder ved hjælp af nedenstående kategorier vil forenkle processen og give dig selvtillid når du er på tæppejagt.

rundt-kugle-taeppe-fra-nepal

@KreettaJärvenpää

Farve

Farven på tæppet, bør være det første referencepunkt. Hvis de øvrige designelementer (møbler, belysning, maling osv.) allerede er på plads, så brug de toner og æstetik, der er til rådighed for tæppet. Hvis rummet er domineret af mange lyse pastelfarver, skal du vælge et tæppe med en lignende farve og skygge. Hvis rummet læner sig mod noget med et fedt mønster og flere farver, er det bedst at placere tæppet først, og derefter tilføje resten af indretningen ved hjælp af tæppet som reference.

Generelt, hvis møbler og vægbeklædning er blevet sat op, er det lettere at gå med en neutral tone, et naturligt tæppe med et simpelt mønster, der passer til vægfarven.

Patchwork-taeppe-til-gangen-i-blaa

@Suburbanbitches

Materiale

Dette er et ofte overset aspekt ved valget af et tæppe. De fleste mennesker ser ofte ikke forbi farven og mønsteret - især når de handler online - men det burde de. Vel kuraterede teksturer vil tilføje dybde og lag til udformningen af et gennemgangsrum. Kig efter tæpper der står i kontrast til de eksisterende tekstiler. Hvis du har en sofa med en blød, stærkt struktureret polstring, skal du vælge et tæppe som er lavt, lavet af et naturligt materiale. Omfatter dit rum mere glattere overflader som f.eks. lædermaterialer, kan du sigte efter noget mere fyldigt som de marokkanske inspirerede, håndknyttede uldtæpper.

Bloedt-Beni-Ouarain-taeppe-fra-marokko

@Talomarkki

Størrelse

Dimensionering af et tæppe er en forholdsvis retfærdig del af processen, men bliv ikke fristet til at gå imod reglerne, kun fordi et attraktivt tæppe ikke er tilgængeligt i den passende størrelse. Den forkerte tæppestørrelse til et bestemt område, kan gøre et værelse føler lille eller akavet. Som regel dækker standardstørrelsen siddepladsen, men sørg for, at de forreste ben på stolene er på tekstil er et tilfredsstillende kompromis. Vigtigst er det, at du og din gæsters fødder rører tæppet, når I sidder.

Når det kommer til en spisestueplads, skal der være plads til at alle stolene kan blive trukket ud fra bordet, mens de stadig er på tæppet. Hvis det for eksempel er et soveværelsetæppe, du leder efter, skal du mindst kunne strække dine fødder ud over sengen og røre gulvet, så når du vågner, får dine fødder en blød landing. Det er vigtigt også at overveje helheden af rummet i forhold til faconen af tæppet, rektangulære tæpper passer til rektangulære rum, mens firkantede rum ser naturlige ud med firkantede eller runde tæpper. Det lyder måske indlysende, men det er nemt at blive fristet væk fra en passende dimensionering, når du falder pladask for et attraktivt materiale, der ikke er tilgængeligt i de rigtige dimensioner.

Indisk-bloedt-taeppe-perfekt-til-soveværelset

@Omakotionnenpesa

Hold disse tre kategorier i tankerne, mens du leder efter det helt rigtige tæppe, og oplevelsen vil være enkel og stressfri, og resultaterne fantastiske. At begrænse valgene frigør dig og forhindrer forvirringen af ​​uendelige muligheder. Det er et koncept, der kan anvendes ikke kun for at vælge tæppet, men rummet som helhed.

← Previous Next →