1 til 10 af 23

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2

Derfor er Beni Ouarain-tæpperne så populære

søndag den 25. november 2018 12.28.49 Europe/Paris

Mange elsker disse fantastiske Beni Ouarain-tæpper og det er bestemt ikke uden grund. I dette blogindlæg sætter vi fokus på tæpperne fra Marokko og hvorfor de er blevet så populære de seneste år, men også hvorfor at det ikke bare er et tæppe du får, men meget mere end det!

Marokkanske-taepper-fra-atlasbjergene

@Lilaliv

Hvor kommer Beni Ouarain-tæpperne oprindeligt fra?

Beni Ouarain-tæpperne kommer oprindeligt fra Marokko og hentes direkte fra Berber-stammerne i Atlasbjergene. De skønne Beni Ouarain-tæpper er lavet af 100 % fåreuld og er 100 % naturligufarvet.

Disse skønheder anses for at være kronjuvelerne af marokkanske tæpper på grund af deres blødhed, høje kvalitet og evige holdbarhed. Vores dygtige håndværkere producerer alt arbejde i hånden med en masse kærlighed over mange uger, hvilket gør at vores tæpper bliver et helt specielt og unikt håndværk som passer ind i et hvert hjem.

beni-ouarain-taeppe-til-boernevaerelset

©Clarabmartin

Hvorfor anskaffe sig et Beni Ouarain-tæppe?

Udover deres smukke udseende med et klassisk og traditionel udtryk,så er tæpperne også utrolige holdbare og slidstærke og er både gode til travle gulve, kæledyr og som legetæpper. På disse fantastiske tæpper kan man forvente at se mørke linjer, former, symboler og geometriske design på en typisk hvid og cremefarvet baggrund. Fåreulden gør at de er super bløde og komfortable at gå på og sidde på, at du umuligt vil kunne undvære tæppet når først du har anskaffet dig et.  Især i disse kolde tider vi er gået i møde, er det et perfekt valg og tæppet vil tilføje både varme og komfort til dit hjem!

Indretning-med-Beni-Ouarain-taepper

@Iidaoikarinen.bellablogit

Meget mere end et tæppe!

Når du anskaffer dig et Beni Ouarain-tæppe, vil du hurtigt opdage hvor unikt og specielt det er. Tæpperne er enormt autentiske og de fortæller en sand historie fra hver vævers liv. Tæpperne holder dig varm og er meget bløde og behagelige at træde ned på. De passer til alle slags hjem og vil stjæle opmærksomheden med deres unikke mønstre som referere til begivenheder i naturen. 

De vil helt sikkert blive et fantastisk arvestykke som vil holde i mange generationer.

Moenstrede-Beni-Ouarain-taepper

@Pinossa

Posted in News By Sophie

Hyggetæpper til efteråret – Sukhis hygge-kollektion

tirsdag den 25. september 2018 23.41.48 Europe/Paris

Vi går de mørke tider i møde og det betyder hygge for mange danskere. I dette blogindlæg vil vi netop sætte fokus på hyggetæpper fra Sukhi, så du og dit hjem kan gå de kolde og mørke tider i møde på bedste vis. Vi har lanceret 3 Indiske tæppe-kollektioner, der alle vil bringe lidt mere hygge ind i dit hjem.

Flettet-uldtæppe-til-efterårshygge

Sukhis Indiske hygge-kollektion

Tæpper er især med til at gøre hygge helt specielt om efteråret/vinteren, derfor har vi lanceret en hygge-kollektion. Hvert tæppe er lavet af 100% uld og sørger for at være med til at forbedre hygge-stemningen i ethvert rum. Tæpperne er håndlavede og støtter indiske håndværkere, der er betalt fair lønninger. De hjælper med at bevare de tidløse tæppeforetagende traditioner i Indien.

Hyggetæpper-til-vinteren-hos-Sukhi

@omakotionnenpesa

Hygge-kollektionen – Tæpperne har alt hvad hygge indebærer

Sukhi har udviklet tre indiske tæppe-kollektioner til de kolde tider: flettede filttæpper, flettede uldtæpper og fladvævede tæpper. Alle tæpperne giver ultimativ komfort og luksus til ethvert rum i huset, om du mangler et tæppe til stuen, soveværelset, badeværelset, køkkenet, bryggerset eller til børneværelset, så kan de bruges til alt og giver rummet en ekstra følelse af hygge.

Hyggetid-i-soverværelset-med-indiske-sukhitæpper

@Kuistinkautta

Hygge er blevet en trend i hele verden

Hygge, er et skandinavisk udtryk, der beskriver stunder på en hyggelig og intim måde, og er blevet en voksende trend rundt om i verden. Hygge beskriver den tydelige danske følelse af tilfredshed, som indebærer at indrette sit boligareal på en måde, der fremmer komfort og i behagelige omgivelser.

Indiske-hyggetæpper-til-stuen-om-vinteren

@Lauraschra

Hvem står egentlig bag Sukhis indiske tæpper 

Hvert tæppe er et håndværk. vores indiske håndværkere laver alt håndværk i hånden og de bruger uger på at fremstille tæpperne, hvilket også er derfor at de er helt unikke og speciallavet kun til dig. De findes i rigtig mange farver og mønstre, så der er noget for enhver smag. Vores håndværkere fortæller os, at det betyder meget for dem, at deres håndværkskompetencer anerkendes ud over lokalsamfundet. De er stolte over, at deres tæpper er efterspurgte og har værdi for kunder over hele verden.

Alle tæpper gennemgår en grundig kvalitetskontrol, inden de sendes til kunden. Vi er stolte over det hårde og smukke arbejde vores håndværkere lægger i tæpperne og at Sukhi betragtes som en førende leverandør af håndvævede tæpper fra Indien.

Posted in News By Sophie

Sukhis bordskånere – Hvad kan de bruges til?

fredag den 21. september 2018 16.39.30 Europe/Paris

Sukhi-tæpper kan bruges til rigtig mange formål og have forskellige funktioner i hjemmet. Rigtig mange folk elsker at dekorere deres hjem med tæpperne, lige fra stuen, soveværelset, badeværelset, køkkenet, kontoret, børneværelset, bryggerset eller terrassen. At dekorere sit hjem med tæpper, er en fantastisk måde at gøre dit hjem mere autentisk og personligt på. 

En masse spændende funktioner

Sukhis produkter kan bruges til en masse forskellige formål og funktioner. Vi har både rigtig store og meget små tæpper, som gør det muligt at bruge dem til lige netop dine behov. For eksempel kan du bruge nogle af vores lidt større tæpper til ophængning på dine vægge, såvel som gulvtæpper eller legetæpper til de små. Derudover har vi også små tæpper, som kan bruges som bordskånere og til andet fint pynt, såsom underlag til forskellige ting, så det lige får et ekstra pift. Vores bordskånere fås i 20cm i diameter, hvis du vælger dem runde eller 20cm x 15cm hvis du vælger at få dem i rektangulære.

Rund-bordskåner-fra-den-indiske-kollektion

@Blogenbeauty

Kreative fordele ved vores bordskånere

Som tidligere nævnt kan vores bordskånere bruges til mange forskellige formål og man har mulighed for a være lidt kreativt med dem. Nogle af de funktioner vi har set mange af vores kunder bruge dem til, er for eksempel: bordskånere til varme genstande såsom kaffekopper/tekopper/kander, at beskytte møbler, at fremhæve forskellige genstande, at dekorere middagsbordet til en festlig lejlighed.

En af de ting vi også ser meget er, at de kan bruges til underlag til potteplanter. Det er utroligt populært og er virkelig en innovativ og anderledes måde at fremhæve dine planter på. Det bløde element mikset med en plante, er bare en fantastisk måde at få det naturlige til at fremstå lidt mere kantet og råt. Dette vil bestemt fange dine gæsters opmærksomhed ved familiesammenkomster eller andet besøg.

Rektangel-bordskåner-til-te-og-kaffe

@Fabriqueenutopie

Nepalesisk, kreativ dekoration

Vi tilbyder et meget bredt udvalg af tæpper lavet i Nepal, og hver af dem kan bestilles som en bordskåner. Uanset om de er rektangulære eller runde, vil de være perfekte til ethvert dekorativt formål i hjemmet. Udvalget af farver af vores nepalesiske kollektion er meget stort, og Sukhi giver dig også mulighed for at tilpasse din helt egen unikke model, både farvemæssig på uldkuglerne, mønstre og størrelse. Kun fantasien sætter grænser!

Bordskåner-til-pynteting-fra-Nepal

@Stylekultur

Indisk, kreativ dekoration

De indiske tæpper er også tilgængelige i en flad version, og de er simpelthen så smukke! Et af vores mest populære designs blandt vores indiske kollektion, er stenfarvemodellen. Denne model har en imponerende naturlighed, og med denne model i hjemmet, kan man formå at skabe naturlige visuelle illusioner, hvilket giver et fantastisk, roligt look, når du for eksempel bruger den til plantedekoration. Denne model anbefales blandt andet til indendørs interiør, med fokus på at skabe naturlige og beroligende omgivelser.

Stenfarvet-bordskåner-fra-Indien

@Designorbreakfast

Posted in News By Sophie

Find det perfekte tæppe til børneværelset

søndag den 2. september 2018 22.25.16 Europe/Paris

Det er altid svært at finde det perfekte tæppe til hjemmet, men når det kommer til børneværelset, er det især en udfordring, da der tit skal tages stilling til lidt mere, end om det matcher og ser godt ud i rummet. Når du vælger et legetæppet til børneværelset, er det især vigtigt at tage hensyn til materialevalg og et tæppe som er nemt at vedligeholde, men samtidigt også er behageligt og blødt at lege eller ligge på for dine børn. Og som forældre vil man jo også gerne have at tæppet ser godt ud på værelset.

hvidt-og-bloedt-kugletaeppe

@Amummyslife

Materialevalg og nemt at vedligeholde

Som tidligere nævnt er det vigtigt at vælge et tæppe til børneværelset med omhug. Materialet er især vigtigt, da børn bare griser lidt mere, som de selvfølgelig også skal have lov til. Vi anbefaler at du læser om de forskellige tæpper før du køber det, for de har alle forskellige måde og behov, for hvordan de skal vedligeholdes og passes bedst på. Generelt for alle vores tæpper skal de støvsuges eller rystes en gang imellem.

Vælg bløde og behagelige tæpper til børnene

Det er ikke en selvfølge, at tæpper skal være forskellige alt efter hvilke rum de er i. Tæpper er altid en smagssag, og det gælder også for tæpper i børnenes værelser. Men som forældre vil man gerne skabe de allerbedste og hyggeligste rammer for sine små guldklumper, og derfor kommer det også som en naturlig tanke, om hvilket slags tæppe, man gerne vil dekorere børneværelset med. Vores kugletæpper er rigtig populære til brug som børnetæpper, både fordi de er rigtig bløde og superlette at vedligeholde.

det-perfekte-legetaeppe-til-boernevaerelset

@Misslittlec

Fantastiske farver, der passer til alle børneværelser

Farver kan give karakter til hvad som helst i hverdagen, uanset om det gælder vejret, mad eller indretning. I vores tilfælde er farverne på tæpper med til at skabe uendeligt med forskellige sanseindtryk, og derfor er det perfekt at have farvesprudlende tæpper på børneværelserne. Farver og form er samtidig med til at styrke ungernes kognitive processer og koordinationsevner fra en tidlig alder. Giv dit barn en sanselig oplevelse og miks strålende farver for at skabe et kreativt og legende helhedsindtryk.

smukke-farverige-taepper-til-boernevaerelset

@Cuchikind

Posted in News By Sophie

Tæpper til køkkener & badeværelser – både moderne og praktisk

lørdag den 28. juli 2018 15.41.13 Europe/Paris

Det lyder måske lidt sært at have et tæppe liggende på badeværelset eller i køkkenet, men det er faktisk blevet rigtig populært og så giver det bare rummet et ekstra pift. Mange vil måske mene at det er en smule uhygiejnisk, da især køkkenet har et umiddelbart travlt gulv, hvis man også har små børn. Men Sukhi-tæpper er både modstandsdygtige og nemme at rengøre og hvis du vælger det helt rigtige tæppe til dit køkken eller badeværelse, kan du slet ikke undvære det, så snart du har haft et liggende.

tæpper-til-køkkener-og-badeværelser-i-hjemmet

@juler54, @about.interiors

Badeværelsestrend – skift de kedelige bademåtter ud med flotte tæpper

Skab noget kreativt og nytænkende og få dit badeværelse til at shine. Et badeværelsestæppe har flere funktionelle funktioner, det er for eksempel til at gøre lydniveauet på badeværelset meget mere behageligt, da ekko og støj dæmpes, derudover er det enormt dejlig, varmt om fødderne. Når man træder ud på et rigtigt koldt badeværelsesgulv, kan det være en rigtig ubehagelig oplevelse, især sådan en kold, mørk vintermorgen, så er det en perfekt praktisk løsning. Udover at det er praktisk, så ser det jo helt fantastisk ud, bringer en unik stil og personlighed til rummet, samtidig med at rummet kan føles meget mere rummeligt.

praktiske-og-lækre-tæpper-til-badeværelset

@newhouse

Køkkentæpper – lav mad i moderne, hyggelige og praktiske omgivelser

Køkkenet er jo et samlingspunkt i mange hjem, både fordi mange mennesker spiser i køkkenet eller bruger meget tid derude i løbet af dagen og så bliver det ofte samtidigt set som et meget socialt rum. Køkkenet er et rum som mange folk i dag investerer en masse tid, penge og energi i og det fortjener selvfølgelig sin opmærksomhed. 

Det er derfor vigtigt for de fleste at have et køkken man rigtig kan hygge sig i og hvor omgivelserne er lækre og praktiske. At anskaffe sig et lækkert tæppe i køkkenet er en god investering. Det kan godt være at mange mener at køkkenet er et travlt sted, men der findes en masse fantastiske tæppe-løsninger, der fungerer så fint til et travlt køkkengulv. Et køkken bliver set som et meget praktisk sted, men sådan behøver det slet ikke at være. Med et køkkentæppe kan du ændre følelsen og looket, ved at skabe et moderne, hyggeligt og nytænkende sted at opholde sig. Det er samtidigt også praktisk, da du for eksempel kan bruge tæppet som et blødt sted for din baby at sidde og hygge imens du laver mad.

modernede-praktiske-og-slidstærke-køkkentæpper

@preppybohemianathome

Slidstærke tæpper som er nemme at vedligeholde

Når du vælger dit Sukhi-tæppe til enten badeværelset eller køkkenet, er det selvfølgelig meget vigtigt at du både tænker på funktionen det vil få i rummene, men også placeringen af tæppet i rummet. Samtidigt er det også vigtigt at du læser vedligeholdelses- og rengøringskravene, så tæpperne forbliver fine og skønne i mange år.

Lige gyldigt hvilket tæppe du anskaffer dig, så er støvsugning din bedste ven. Hvis du støvsuger regelmæssigt, vil du undgå at støv og fnuller hober sig op. Der er selvfølgelig forskellige slags vedligeholdelses- og rengøringskrav afhængigt af hvilket tæppe du vælger. For eksempel bør de indiske tæpper støvsuges mere regelmæssigt, for bedre at kunne bære slitage. De nepalesiske tæpper derimod har kun brug for let støvsugning, men med flere ryst i stedet. De tyrkiske tæpper, skal du også passe på med for aggressiv støvsugning, da det kan beskadige syningerne. De marokkanske tæpper skal ligesom vores indiske tæpper, støvsuges tit, med en støvsuger med god sugeevne, men langsomt, roligt og grundigt.  

Hvert Sukhi-tæppe er helt unikt og miljøvenligt

Alle Sukhi-tæpperne er lavet af rene materialer. Ren uld, filt, hår, hemp, er helt ufarvet og ingen giftige materialer er brugt. Hvert Sukhi-tæppe bliver fremstillet i hånden af fantastiske håndværkere, som lægger alt deres energi, sved og tårer i deres arbejde, derfor er disse tæpper netop helt unikke og ikke to af tæpperne er ens fremstillet. Tæpperne bliver lavet med en masse kærlighed der vil fylde dit badeværelse eller køkken med personlighed og ægthed, det vil helt sikkert blive et samtaleemne at have et tæppe i køkkenet, på badeværelset eller begge steder, når du får besøg derhjemme.

håndlavede-og-hjemmelavede-tæpper-til-din-bolig

Posted in News By Sophie

Pift dit hjem op med et strejf af Nepal

lørdag den 7. juli 2018 22.42.59 Europe/Paris

Nepal er et land med betagende skønhed og mangfoldighed af kulturer som intet andet sted i verden. Som sagt praler det gådefulde land af sin mangfoldige etnicitet, rige kultur og ærefrygtinspirerende naturskønhed. Nepal er virkelig en guds legeplads, med fantastiske majestætiske bjerge, dramatiske landskaber og fascinerende søer. Udover den fantastiske natur, er Nepal et yderst smukt og spændende land med en masse symboler og interessante farvekombinationer. Prangende farver og glade smil, det er præcis hvad der smittes af i dit hjem, når du vælger et af vores smukke kugletæpper fra Nepal

Feltkugletæpper-som-passer-ind-i-dit-hjem

Bring lidt af Nepal ind i dit hjem

Vores Nepalesiske kollektion består af feltkugle-tæpper.Vores smukke og populære nepalesiske håndlavede feltkugle-tæpper er fremstillet af 100 % nyt og ren uld fra New Zealand. Vores tæpper kan fås i et hav af forskellige farver og former, så der er noget for enhver smag. Kugletæpperne er lavet af tusindvis af håndlavede feltkugler, hvilket gør tæpperne meget unikke og anderledes. Tæpperne er bløde at træde ned på og man kan virkelig se det store arbejde vores håndværkere lægger i hvert tæppe de fremstiller.

moderne-friske-farver-tæppe

Design dit helt eget nepalesiske Sukhi-tæppe

Udover at kunne vælge i mellem de skønne forskellige kugletæpper, blandt vores store udvalg, kan du sætte dit helt eget præg af Nepal i dit hjem. Du kan få fremstillet dit eget fantastiske kunstværk, hvor du helt selv vælger farve og mønster. Det er en fantastisk måde at få noget helt unikt i dit hjem som ingen har set før. Det vil være et rigtigt blikfang og et spændende samtaleemne til familiesammenkomster eller festlige anledninger. 

sukhi-brugerdefineret-tæppe

Vi gør en forskel – og du kan være med på vores Sukhi-rejse

Vi er utrolige stolte og beæret over at arbejde sammen med nogle af de mest fantastiske og dygtigste håndarbejdere i verden. 

Sukhi er en lille familie og vi arbejder tæt sammen med vores håndværkere og sørger for gode arbejdsvilkår, en fair løn og fleksibilitet i deres hverdag. For eksempel arbejder nogle af vores håndværkere hjemmefra, så de får mere tid sammen med deres familie. 

Når du køber et af vores Sukhi-tæpper støtter du en god sag og at oldgamle traditionelle kunstformer bliver bibeholdt, samtidig med at du får det mest unikke og smukke tæppe til dit hjem. Alle vores tæpper bliver personliggjorte og kommer med et navneskilt fra den håndværker der har lavet dit tæppe. Alle tæpper bliver lavet med en masse kærlighed direkte fra vores håndværkere i Nepal.

Nepalesisk-team

Posted in News By Sophie

Find hyggen frem med Sukhi om sommeren

lørdag den 30. juni 2018 09.30.57 Europe/Paris

Sommeren er over os og det plejer egentlig ikke at være de måneder man typisk forbinder med følelsen hygge. Mange danskere elsker begrebet hygge, og hvis der er noget vi især forbinder med hygge er det i kolde, mørke tider hvor vi sidder i sofaen, har uldsokker på, bliver inden døre og drikker en kop te foran pejsen. Men sådan behøver det slet ikke at være for at finde hyggen frem. Med vores tæpper fra Sukhi har vi en masse grund til at hygge, både inde og ude og også i de lyse, varme tider. I dette blogindlæg vil vi blandt andet vise dig hvordan du kan finde vinter-hyggen frem om sommeren. 

Skab en hyggelig og farverig sommer 

Hos os kan du vælge imellem en masse farverige tæpper som giver dit interiør et friskt og hyggeligt sommerpift. Du kan samtidigt også designe dit eget tæppe hvad fremgår design, materialetype, form og størrelse fra et af vores producentlande (Marokko, Nepal eller Indien). Dette vil give dig rig mulighed for at skabe et unikt præg i dit hjem. Du kan også vælge tæpper ud fra vores hygge-kollektion som er lavet i uld og filt fra Indien. Hvad end du vælger er der masser af muligheder hos Sukhi og nedenfor kan du se lidt inspiration til hjemmet med tæpper i sommerfarver og fra vores hygge-kollektion.  

Grønne farver, giver dit hjem et præg af natur og friluftsliv:

Grønne-farver-til-sommer-hos-sukhi Credit: @www.stylerecitalcom

Den gule farve siger jo sig selv, en følelse af sommer og sol, der gør en rigtig glad:

Gule-farver-til-sommer-hos-sukhi

Credit: @bonjourtangerine

Tæppe-inspiration på terrassen 

Mange nyder at tilbringe så meget tid som muligt udenfor om sommeren. Hvis du har en altan, terrasse, eller et andet udendørsområde hvor du elsker at komme og slappe af når vejret er til det, hvorfor så ikke gøre det ekstra hyggeligt med lidt Sukhi-dekoration. Nogen gange er et skønt tæppe det som mangler på terrassen. Det kan være med til at gøre dine omgivelser lidt hyggeligere, når du for eksempel sidder og læser en god bog, chatter med veninder og venner eller har en dejlig middag med familien. Ikke ret mange bruger tæpper udendørs, men ligesom i soveværelset, stuen, arbejds- eller børneværelset i dit hjem, kan et tæppe på terrassen være med til at gøre det hele lidt mere hyggeligt. Tit kan det danske vejr om sommeren også være en smule køligt og så er det jo bare endnu bedre at have et tæppe hvis det bliver lidt fodkoldt derude. Også, hvis du har en stor terrasse kan et tæppe være med til at tilføje en perfekt måde at dele den op på, så du kan have et hyggehjørne og et mere praktisk hjørne med for eksempel grill osv. Nyd vores valg af tæpper i friske farver, perfekt til sommeren! 

Havetæppe-til-sommer
Credit: @eclectichamilton

Naturligt uld er perfekt til den danske sommer 

Den danske sommer har normalt svingende temperaturer. Ofte er det køligt om aftenen og varmere i løbet af dagen, hvilket gør vores naturuld perfekt til den danske sommer. Naturuld er vedvarende, har isoleringsegenskaber og er bæredygtig. Uldfibre kan absorbere 35 % af sin egen vægt i fugt og fungerer som en "temperaturregulator". Derfor bruges uldtøj i alle ørkenregionerne i verden, hvor det er varmt om dagen og køligt om natten. Ulden til vores tæpper kommer fra New Zealand og er farvet i naturlige farver i Kathmandu af vores håndværkere.

Posted in News By Sophie

Sukhi & International World Fair Trade Day

torsdag den 10. maj 2018 21.28.08 Europe/Paris

I dag er en noget speciel dag for sukhi og andre fair trade virksomheder, fordi vi netop vælger at sætte fokus på Fair Trade rundt omkring i verden.

Som mange af jer godt ved, er Sukhi en fair trade virksomhed som kæmper for FAIR vilkår for arbejdere, ligestilling blandt mænd og kvinder, og at passe på miljøet. Derfor synes vi det er vigtigt at bruge dagens anledning på at fokusere på dette emne, så I derude ved hvad Sukhi står for, hvad I bidrager med når I køber vores produkter og hvilken forskel man kan gøre ved at være en fair trade virksomhed og vælge at handle med dem.

Hvad er Fair Trade egentlig?

Til dem som ikke helt ved hvad fair trade egentlig er eller bare vil vide mere, vil jeg lige give jer en lettere forståelse for dette.

Fair Trade betyder rent og enkelt social- og handelsretfærdighed for alle. Fælles beslutningstagning, hvilket betyder at arbejderne og ledelsen går sammen i en demokratisk tilgang til produktion og forvaltning af deres produkt. Direkte handelsrelationer og langsigtede forhold mellem købere og producenter, for at fremme og opmuntre til selvstændiggørelse i udviklingslandene og udviklingslandenes økonomiske sociale vækst.

Fair Trade sigter mod at sætte de fattigste landmænd og arbejdere i stand til at forbedre deres situation og få mere kontrol over deres liv. Med andre ord så fremmer Fair Trade arbejdernes rettigheder og arbejdernes ret til at organisere, herunder: Ingen børnearbejde og ingen børn under 15 år må arbejde.

For lige at opsumere ovenstående, drejer Fair Trade sig helt basalt om bedre vilkår såsom fair indtægt, anstændige arbejdsforhold, lokal bæredygtighed og rimelige handelsvilkår for landmænd og arbejdere i udviklingslande, ligestilling blandt køn, og passe på miljøet. 

Fair Trade er en enkelt måde hvorpå du kan være med til at gøre en forskel ved dine daglige valg.

sukhi-fairtrade-tepper

Sukhi & Fair Trade – Hvilken forskel gør vi?

På nepalesisk betyder Sukhi "glad", og vi synes at det er enormt vigtigt at både kunden og de håndværkere, der laver vores produkter er glade og tilfredse, med både produktionen, indflydelsen arbejdsforholdene, indtægten, materialerne og det færdige produkt. Derfor afspejler vores navn  rigtig godt den virksomhed vi står for.

Alle vores tæpper bliver produceret i Nepal, Indien, Marokko og Tyrkiet af lokale arbejdere, som for det meste er kvinder. Vi behandler vores arbejdere som en stor familie og sørger for at de arbejder under gode forhold - nogle af kvinderne arbejder endda hjemmefra så de kan se efter deres børn samtidigt. Hver arbejder får betalt 2 eller 3 gange den lokale løn og ved at købe tæpperne direkte hos Sukhi, er der ingen mellemmænd og forhandlere, og det vil sige at kunderne også får rimeligere priser. Vi arbejder og kommunikerer direkte med vores lokale arbejdere, hvilket også er med til at gøre samarbejdet mere personligt og kærlighedfyldt, som en lille familie.laver-et-kugletæppe

Hvordan bliver vores tæpper produceret?

Hvert tæppe er unikt, forstået på den måde at vi ikke har et stort lager med alle tæpperne opbevaret. Når du bestiller et tæppe på vores hjemmeside vil produktionen starte derfra, hvilket også forklare at vores produktionstid tager 4 uger – de er jo håndlavet specielt til dig. Alle vores tæpper bliver fremstillet i naturlige materialer og farvestoffer som både skåner miljøet og vores lokale arbejder. Når tæppet er færdiglavet, vedhæfter vi et lille sukhinavneskilt, hvorpå den lokale arbejder skriver sit navn, på den måde vil kunden få sit tæppe mere personliggjort, og en følelse af at de er med til at gøre en forskel for disse fantastisk arbejdere som yder et helt exceptionelt stykke håndværk og arbejde. Dette fortæller også hvor stolte arbejderne er omkring deres håndværk og den kvalitet som du modtager.

At købe Fair Trade-mærkede produkter som vores Sukhiprodukter er en fantastisk måde at bidrage til at gøre en lille forskel i den tredige verden, da det giver dem, der lever i fattigdom, mulighed for at ændre deres egen situation.

Sukhi er rigtig stolte over at kunne være med til at gøre en forskel i verden. 

Posted in News By Sophie

Et patchwork af tyrkisk tæppetradition og moderne design

fredag den 27. april 2018 22.49.10 Europe/Paris

I de tre forrige blogindlæg har Nasia Burnet, medstifter af Sukhi, fortalt om arbejdsforhold og håndværksteknikker i Nepal, Marokko og Indien. Som sidste kapitel i rejseserien tager hun os denne gang med til Sukhis værksteder i Tyrkiet, hvor de originale patchworktæpper bliver fremstillet af et hold af talentfulde medarbejdere.

Tyrkiske patchworktæpper har været del af Sukhis tæppekollektion lige siden firmaets begyndelse. De to indehavere, Wouter Durville og Nasia Burnet, forelskede sig nemlig straks i den udsøgte tæppetradition, så snart de besøgte det store og spændende land for første gang.

Arbejdspladsen er placeret i Istanbul - den smukke storby, der ligger lige på grænsen mellem Europa og Asien. Sukhi følger samme model som i deres andre produktionslande: Der er etableret flere mindre værksteder til håndværkerne, men medarbejderne får også mulighed for at hjemme for fleksibilitetens skyld.

Sukhi-roedt-vintage-patchworktaeppe

Vintagetæpper får nyt liv 

Nok er værkstederne placeret i storbyen, men tæppernes historie spreder sig over hele landet, fortæller Nasia. "Vintagetæpperne, som er del af vores patchworkarbejde, bliver samlet fra de landlige egne i Tyrkiet. Vi rejser med en lastvogn fra landsby til landsby for at købe gamle tæpper. Når bilen er fuld, vender vi tilbage til vores værksted i Istanbul med tæpperne, hvor de får et helt nyt liv."

Som del af Sukhis tæppesortiment producerer den tyrkiske afdeling både klassiske kelimtæpper, stribede caputtæpper, hemptæpper og overdyed tæpper - sidstnævnte betyder, at de er farvet to gange, så der er skruet ekstra op for kulørerne. Tæpperne er alle såkaldte patchworktæpper, som altså er baseret på gamle vintagematerialer, hvilket giver hvert eneste tæppe et helt unikt udseende.

Et andet fællestræk er det omhyggelige håndarbejde, som transformerer tæppelapper og tråd til et helt nyt kunstværk: De dygtige medarbejdere lægger stor kærlighed og omsorg i hele processen, hvor de affarver og vasker de gamle tæpper, farver dem på ny og samler de enkelte lapper af vintagetæppe til et originalt og moderne design. Tæpperne får også et underlag i 100% bomuld, så de bliver ekstra holdbare.

fremstilling-af-hemp-taepper-sukhi

Håndskrevne hilsner fra kunderne 

Når et færdigt tæppe bliver sendt af sted fra Tyrkiet, får modtageren en lille følgeseddel med navnet på den håndværker, der er tæppets afsender. Som retur får Sukhi af og til svar, som Nasia selvfølgelig sender videre: "Jeg elsker at holde dem opdaterede ved at videresende kundernes fotos og håndskrevne takkebreve. Det får både mig selv og dem til at smile."

Sukhi-overdyed-patchworktaeppe-fra-tyrkiet

Posted in News By Sofie

Moderne tæppedesign og gamle, indiske håndværksteknikker

fredag den 27. april 2018 22.13.30 Europe/Paris

Indien er en fascinerende blanding af ældgamle traditioner og moderne impulser - og netop denne balance afspejler Sukhis indiske tæppekollektion faktisk ganske glimrende. I dette indlæg tager medstifter Nasia Burnet os med til det kæmpestore land med det humørfyldte folkefærd, og hun løfter en flig af sløret for, hvordan arbejdet foregår på Sukhis værksteder i delstaten Rajasthan.

Fra historiske templer og en særdeles farverig kulturarv til nytænkende designere og it-virksomheder, der stormer frem. Indien rummer det hele - og meget mere derimellem i et mangefacetteret spektrum. Derfor var det også et passende sted for Nasia Burnet og Wouter Durville at starte et nyt tæppeværksted for Sukhi sidste år.

"Indien er berømt for sine uld- og filttæpper samt manuelle væveteknikker, og jeg har ønsket at værdsætte netop denne arbejdsform", fortæller Nasia. "Gennem mit studie som tekstildesigner ved jeg, hvilke teknikker, der er populære, og hvordan de kan kombineres med nutidige farver og moderne visioner." Resultatet er en række forskelligartede tæpper, der har et tidssvarende, stilrent udtryk og samtidig er baseret på håndværksprocesser, der nedarves fra generation til generation.

Sukhi-indiske-haandvaaerkere-med-haandlavet-uldtaeppe

Kvinder med øje for detaljerne 

Sammenlignet med værkstederne i de øvrige lande, der producerer Sukhi-tæpper, er der flere mandlige ansatte her i byen Bikaner, for vævearbejdet, eksempelvis med de uldne looptæpper, er et fysisk krævende arbejde. Men de kvindelige ansatte spiller også en uundværlig rolle, forklarer Nasia:

"Som man kan se det i vores præsentationsvideo, der viser, hvordan man fremstiller uldtæpper, er kvinderne mere fokuserede på detaljearbejdet. Det er dem, der fremstiller de enkelte filtkugler i vores stentæpper: De kvindelige håndværkere ruller ganske forsigtigt vådt uld til stenlignende kugler. Det er en interessant proces, for de fortsætter med at rulle kuglerne og skylle dem, indtil de begynder at krympe og tage form. Når kuglerne har tørret i solen, kan kvinderne sy dem sammen til et smukt tæppe."

Sukhi-indisk-vaerksted-og-medstifter-Nasia-Burnet

En arbejdsplads fuld af smil 

Smilet kommer frem på læberne, når Nasia fortæller om det indiske team. "De er del af sådan en glad kultur. De griner, laver jokes og taler hele tiden. Det er så rart at være på besøg - også selvom mit indiske ikke er så godt".

Til Nasias store overraskelse var det alligevel svært at få de lattermilde medarbejdere til at smile, da de skulle fotograferes til præsentationsmaterialet: "Det var det samme, der skete i Nepal - helt modsat i forhold til i Holland, hvor vi automatisk smiler, når vi står foran kameraet. Jeg måtte fjolle rundt som en klovn for at få dem til at slappe af, så derfor endte vi med at have det ret sjovt. Og de blev så glade, da de så resultatet bagefter."

Sukhi-indisk-haandlavet-uldtaeppe

Posted in News By Sofie

1 til 10 af 23

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2